Tasuta raamatu laat tuleb taas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatulaat aastal 2008.
Raamatulaat aastal 2008. Foto: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Taas on inimestel võimalik ülearuseid, kapinurka seisma jäänud raamatuid ära anda ning ka oma kodust raamatukogu täiendada, sest pühapäeval, 11. märtsil toimub kella 11–15 Rakvere spordikeskuses tasuta raamatu laat.


“Nagu laada nimigi ütleb, siis laadale kirjavara toomise eest tasu ei saa ning laadalt raamatute viimise eest samuti sentigi maksma ei pea,” ütles Lääne-Virumaa keskraamatukogu arendusspetsialist Tiina Kriisa.

Tasuta raamatu laata korraldatakse tänavu juba neljandat korda. “Viimaste aastate raamatute rohkus lubab ennustada, et loovutatavate raamatute hulk kahanemas ei ole. Möödunud aastal tõid lahked inimesed laadale umbes 12 000 raamatut. Tõenäoliselt jõuab mingi osa eelmiste laatade raamatutest taas ringlusesse. Loomulikult võib tuua ka heli- ja videosalvestisi vinüülplaatidest DVDdeni välja. Eriti minev kraam on eelnevatel laatadel olnud luule, lastekirjandus ja käsitööraamatud. Paneme toojatele südamele, et niiskust saanud, tugevalt määrdunud ning vaid makulatuurikõlblikku kraami siiski tuua ei tasu,” selgitas Kriisa.

Missugune kogus ja valik kirjandust tänavusel laadal väljas on, selgub Kriisa sõnul siis, kui kraam on kokku kogutud. Selleks et Lääne-Virumaa keskraamatukogu töötajad saaks raamatud laadaliste jaoks korralikult sorditud ja välja pandud, tuleb need kohale tuua varem.

“Laadalistele valimise ja otsitava leidmise kergendamiseks sorteeritakse ja pannakse eraldi välja ilu-, laste- ja teatmekirjandus teemade kaupa. Samuti püüame eraldada vene- ja võõrkeelse kirjanduse. Korraldajad oleks väga tänulikud, kui raamatutoojad võimaluse korral väikese sorteerimistöö ise eelnevalt ära teeksid,” soovitas arendusspetsialist.

Et raamatute valimine ja paberikrabin üksluiseks ei läheks, pakuvad kohalikud tegijad meeleolukaid esinemisi ka sel aastal. Kultuuriprogrammi eest hoolitseb Keio Soomelt Rakvere kultuurikeskusest.

Raamatuid saab laadale tuua eelnevatel päevadel, 9. ja 10. märtsil ajavahemikus kella 9–21 Rakvere spordikeskusesse, Kastani pst 12.
Laata korraldavad Lääne-Virumaa keskraamatukogu, Rakvere kultuurikeskus, Rakvere spordikeskus ja Rakvere linnavalitsus.
Lisainfot saab Tiina Kriisalt telefonilt 322 5965 või tiina@lvkrk.ee.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles