Häirekeskusele tehti Lääne-Virumaalt nädalaga 359 väljakutset

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Päästjaid, politseid ja kiirabi saab appi kutsuda hädaabinumbril 112.
Päästjaid, politseid ja kiirabi saab appi kutsuda hädaabinumbril 112. Foto: Tairo Lutter/Postimees

Möödunud nädalal registreeris häirekeskus Lääne-Virumaal 359 sündmust, millele reageerisid kiirabi, politsei või pääste. See teeb kuus sündmust 1000 elaniku kohta.

Kiirabil tuli tegeleda 193, politseil 124 ja päästjatel 13 väljakutsega. Komplekssündmuseid ehk sündmuseid, millele reageerisid kaks või kolm operatiivressurssi koos, oli 29. Keskmine sündmuste arv päevas oli 51. Võrreldes eelmise nädalaga ehk augustikuu kolmanda nädalaga vähenes sündmuste arv tervikuna mõnevõrra.

Nädala jooksul vajati kiirabi enim ebaselgete probleemide korral (halb enesetunne, kõrge vererõhk, iiveldus, pearinglus jms), kui korraga esines mitu kaebust, samuti kõhu- ja seljavalude korral ning rindkerevalude ja südamevalude puhul.

Politseisündmuste seas domineerisid joobes isikutega seotud sündmused, liiklusseaduse rikkumised ja muud politseiteated (isik ei taha võõrast korterist lahkuda, arvelt on ebaseaduslikult raha võetud, parklas seisab nädal aega haagissuvila, mis segab teiste sõidukite liikumist jms).

Päästjad tegelesid nädala jooksul hoonepõlengutega ja tulekahjude kustutamisega väljaspool hooneid, lisaks osutati abi muul moel (raskekaalulise haige tõstmine voodisse või haige aitamine kiirabiautosse jms).

Terve ida regiooni peale (Ida- ja Lääne-Virumaa kokku) registreeriti 1540 sündmust. Hädaabinumbril 112 helistati ida regioonis 3888 korral, mis on tavapärasest koormusest veidi suurem. Tavapärane kõnede hulk nädalas jääb 3300–3500 vahele. Keskmine kõnede arv päevas oli 555. Võrreldes eelmise nädalaga ida regioonis, langes kõnekoormus mõnevõrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles