Kadrina saun tähistas 65. sünnipäeva

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Sauna põigus võis põigata mitmesse sauna.
Sauna põigus võis põigata mitmesse sauna. Foto: Gethe Rohumägi

Pühapäeval 65. sünnipäeva tähistanud Kadrina sauna õnnitlejaid rõõmustasid soe suveõhtu ja üle aleviku kajavad pillihääled.

Külalisi oli tulnud lähedalt ja kaugemalt: Saku saunast, Haljalast, Soomest oli saabunud Rahvusvahelise Saunaliidu president Risto Elomaa, samuti oli kohal kaitseminister Hanno Pevkur, kes külastas Kadrina sauna esimest korda umbes kümme aastat tagasi, andis teada Kadrina valla meediaspetsialist Gethe Rohumägi.

"Tervituskõnes meenutas Pevkur, et möödunud korral tundis leiliruumi sisse astudes, et midagi on valesti – küüned hakkasid valutama. Ülemisele astmele astudes ja termomeetrit vaadates, sai ta aru, mis võib põhjuseks olla – mõõdik näitas 160 kraadi," rääkis Rohumägi.  "Pevkur küsinud selle peale saunaklubi presidendilt Ülo Kaisilt, ega paljuks läinud. Seepeale oli Kais vastanud, et natukene sai vist mindud liiale jah." Nii teadis kaitseminister sel korral valmis olla ja tõi kingituseks leiliruumi mõeldud puidust istmed, sest oma tagumikku tuleb alati kaitsta.

Kadrina vallavanem Kairit Pihlak ja volikogu esimees Madis Viise andsid saunale üle 1957. aastast pärit olulise ametliku dokumendi – üleandmis-vastuvõtmisakti, mille saab külastajatele vaatamiseks seinale panna, kinnituseks, et saun vastab kõigile nõuetele. Pidustustel oli kohal ja pidas kõne ka saunaehituse initsiaator, hilisem põllumajandusminister Harald Männik, kelleks oli kehastanud Kadrina Saunaklubi liige Ain Suurkaev.

Juubeliks olid valminud Männiku-nimeline ja Kadrina kuulsaima naise Alviine nimeline seep. Neid oli külalistel võimalik osta. Müügiks ja mekkimiseks oli ka pilsen Kadrina Saun 65.

Vahepalade eest hoolitsesid Martin Müller ja Asso Int lõõtsadel. Uhkete ooperiaariatega esines Indrek Jurtšenko. Et saunas kitsaks ei läheks, oli õu täis erilisi tünnisaunasid. Kohal oli ka Järva-Jaani vanatehnika muuseumide keskusest pärit suitsusaunaks ümber ehitatud vana pritsuauto, millest väljuvaid saunalisi jahutati päästeauto voolikust tuleva veega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles