Tervitus: hea haridus kindlustab vabaduse

Sven Hõbemägi
, Lääne-Viru Omavalitsuste Liit, tegevdirektor
Copy
Sven Hõbemägi
Sven Hõbemägi Foto: Ain Liiva

Ja käes ta ongi – uus kooliaasta, täis põnevaid teadmisi, uusi sõpru ja inspireerivaid kohtumisi. Usun, et vaheaeg ja pikk puhkus andsid kindlasti head võimalused kõigile akusid laadida, et olla taas valmis omandama mitmekülgseid teadmisi ning oskusi.

Paljudel on samm üle haridustempli läve juba mitmes, kuid loomulikult on ka neid, kellel tuleb see astuda alles esimest korda. Seega on äärmiselt oluline, et meie haridusasutused teeksid nii uutele kui ka kogenud õppuritele algava õppeaasta ühtmoodi põnevaks, sõbralikuks ja teadmisteküllaseks. See pole alati kerge ülesanne, kuid olen kindel, et meie maakonna õpetajad oskavad seda just maailma parimal viisil.

On juba pikk traditsioon, et esimese koolipäeva aktusel võtavad sellel õppeaastal kooli lõpetavad noored käekõrvale esimesse klassi astujad. Armsad noored, hoidke neil tugevalt käest ja sisendage väiksematele julgust, sest mäletan omast käest, kui suur ärevus valdas mind esimesel koolipäeval, kui kõik oli uus ja natuke hirmutav. Öelge, et see maailm, mis neile avaneb, on väärt avastamist ning oma unistuste poole püüdlemisel väga vajalik. Teate seda ise kindlasti, sest just teil tuleb peagi otsustada ja teha valik, kuhu edasi liikuda ning mida ja mis valdkonnas edasi õppida või töötada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles