KIK avab looduskaitse, ringmajanduse ja kaasrahastuse taotlusvoorud

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kurdlehine kibuvits on tunnistatud probleemseks taimeks ning selle tõrjeks saab toetust küsida.
Kurdlehine kibuvits on tunnistatud probleemseks taimeks ning selle tõrjeks saab toetust küsida. Foto: Eero Vabamägi

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) kuulutab välja taotlusvoorud riigi keskkonnaprogrammist, kust saab toetust küsida ringmajanduse, looduskaitse ja kaasrahastuse programmi kindlatele tegevustele.

"Keskkonnaprogramm koosneb üheksast programmist, millest toetatakse mitmeid erinevaid tegevusi. Täna avame taotlusvoorud kolmes programmis," sõnas KIK-i valdkonnajuht Rita Jürmann esmaspäeval.

Ringmajanduse programmist toetatakse keskkonnajuhtimissüsteemi rakendamist ja registreerimist, samuti mitteformaalsete keskkonnajuhtimissüsteemide (roheline kontor ja kool) väljatöötamist, elluviimist ning sertifikaadi või tunnistuse taotlemist. Lisaks saab toetust Euroopa Liidu ökomärgiste taotlemiseks ning ohtlike jäätmete kogumisringideks. Taotlusvooru eelarve on 339 167 eurot.

Looduskaitse programmis toetatakse kaitstavate või vähe uuritud elupaikade ning looma-, taime- ja seeneliikide, kultuuriväärtusega loodusobjektide ja ökosüsteemide ning ökosüsteemiteenustega seotud uuringuid. Samuti probleemliikide tõrjet ning kaitse- ja hoiualade kaitsekorralduskavades plaanitud meetmete elluviimist. Taotlusvooru eelarve on 375 316 eurot. 

Kaasrahastuse programmist toetatakse projekte, mis saavad põhirahastuse välisallikatest. Toetuse taotlemise eelduseks on, et välisrahastus moodustab projekti maksumusest vähemalt 50 protsenti. Taotlusvooru eelarve on 146 602 eurot.

Taotlusi saab esitada e-toetuse keskkonnas kuni 30. septembri kella 17-ni. Taotlema on oodatud kohalikud omavalitsused, äriühingud, mittetulundusühingud, sihtasutused, avalik-õiguslikud juriidilised isikud ja füüsilisest isikust ettevõtjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles