Rakvere adventkogudus tähistab aastapäeva

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere adventkogudusel tuleb aastapäev.
Rakvere adventkogudusel tuleb aastapäev. Foto: Rakvere Adventkogudus

Rakvere adventkogudus tähistab laupäeval, 3. septembril 110. aastapäeva. Kõik huvilised on oodatud pidupäevast osa saama.

Aastapäeva üritused toimuvad koguduse hoones aadressil Pikk 33. Kutsutud on külalisi, kes on Rakverega seotud.

Pidulik aastapäev algab kell 11 piibli uurimisega, mida juhib 1980-ndatel Rakvere adventkogudust pastorina teeninud Rein Käsk. Samal ajal on programm lastele.

Algusega kell 13.45 saab koguduse saalis vaadata dokumentaalfilmi "Kohtuasi Looja kasuks", mis on valminud ajakirjanik Lee Strobeli samanimelise raamatu põhjal. Filmis pööratakse tähelepanu universumi tekkimise teooriatele ning otsitakse vastust küsimusele, kas elu sai iseeneslikult tekkida.

Et pool sajandit tagasi tegutses Rakvere adventkoguduses tegus mandoliiniorkester, saavad huvilised nüüd ajaloohõngulisi instrumente proovida mängida. Samuti on võimalus teha jalutuskäik Rakveres – külastada kaardi abil kohti, kus adventkoguduse liikmed on eelmise sajandi eri kümnenditel laupäeviti ühiselt jalutamas käinud.

Õhtune kontsert-jumalateenistus algab kell 16. Kõneleb ja klaverit mängib Rakveres sündinud ja siinset kogudust teeninud kirikumuusik ja pastor Rein Kalmus, laulab samuti Rakveres sündinud muusik Airi Allvee, okariini mängib Rakveres õppinud Kristjan Kalmus. Muusikaga teenivad ka kohaliku koguduse liikmed ja külalised mujalt linnadest.

Aastapäeva motoks on valitud Joosua 1:9 "Ole vahva ja tugev! Ära kohku ja ära karda, sest Issand, su Jumal, on sinuga kõikjal, kuhu sa lähed!". Rakvere adventkoguduse pastori Toivo Kaasiku sõnul vajab inimene rasketel aegadel julgustust. "Joosua sai selle julgustava sõnumi sõjaolukorras. Praegune olukord on mõneti sarnane," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles