Tarvanpää tantsusamme suunab uus kunstiline juht

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Triinu Sikk alustab tööd rahvatantsuansambli Tarvanpää kunstiline juhina.
Triinu Sikk alustab tööd rahvatantsuansambli Tarvanpää kunstiline juhina. Foto: Reti Kokk

Rahvatantsuansambel Tarvanpää alustab 5. septembril oma 77. hooaega uue kunstilise juhi Triinu Siku eestvedamisel.

Triinu Sikk on olnud rahvatantsuga tihedalt seotud juba väikesest peale. 2019. aastal lõpetas ta rahvatantsujuhtide kooli ning samal ajal alustas Tarvanpää eelmise kunstilise juhi Tiiu Mürgi kutsel ka Tarvanpää pererühma juhendamist.

2020. aasta Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi uute tantsude konkursil jäi Triinu Siku vanematele segarühmadele loodud "Rohuaia reilender" jagama esikohta ning tants jõudis elavas esituses esimest korda Virumaa publiku ette Tarvanpää 75 aasta juubeli kontserdil "Mustrisse kirjatud", mille lavastajad olid Triinu Sikk ja Egert Eenmaa.

MTÜ Tarvanpää Selts juhatuse liige Maarja Rooplik-Barnes ütles, et alates 2019. aasta sügisest on Triinu Sikk kuulunud ka Tarvanpää kunstilisse meeskonda, kelle toel on Tarvanpää viimasel paaril aastal edasi liikunud. "Tarvanpää Seltsi juhatusel on suur rõõm näha, et tänaseks on sellest meeskonnast välja kasvanud meie uus kunstiline juht, kelle eestvedamisel jätkata tugevat rahvatantsutraditsiooni ning eesti pärimuskultuuri hoidmist Rakveres ja Virumaal," lausus Rooplik-Barnes.

Tarvanpää vastne kunstiline juht Triinu Sikk ütles, et kõige olulisem on ansambliga, millel on üle 75 aasta ajalugu, jätkata suunda, mis on Tarvanpää näo kujundanud. "Pole vaja hakata revolutsiooni tegema, vaid hoida ansambli nägu ja selle olemise viisi edasi arendada. Ansambli nägu muutub ajaga ja inimestega. Rahvatantsus on palju traditsiooni ja pärimust, mida tuleb kanda ja hoida," sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles