Raamatukogu viib kohanejad rappa, tallu ja muuseumi

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Raamatukogu pakutav kohanemisteenus aitab Eestisse mujalt
tulnud inimestel orienteeruda nii eestikeelses keskkonnas ja e-riigi teenustes kui ka Viru rabas.
Raamatukogu pakutav kohanemisteenus aitab Eestisse mujalt tulnud inimestel orienteeruda nii eestikeelses keskkonnas ja e-riigi teenustes kui ka Viru rabas. Foto: Sander Ilvest, Shutterstock, Montaaž

Raamatukogu keelekohvikust on kasvanud välja kohanemiskeskus, kus Eestisse saabunud leiavad nõu ja tuge siinse eluga kohanemiseks, saavad suhelda, tutvuda looduse ja inimestega, meisterdada, kokata ja eesti keelt õppida.

Lääne-Virumaa keskraamatukogus läheb sügisel lahti Ukrainast sõja jalust ja mujalt Eestisse tulnud inimeste mitmekülgne toetusprogramm, mida esialgu nimetatakse kohanemisteenuseks. “Meie mõte on see, et tahaksime aidata inimestel kohaneda eluga Eestis,” võttis Lääne-Virumaa keskraamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg mahuka ettevõtmise lühidalt kokku.

Kui siiani on raamatukogus toimetanud keelekohvik, kus inimesed, kelle emakeel pole eesti keel, said vestelda, argieluks vajalikku teavet ammutada ning jõukohases tempos eesti keelt õppida ja harjutada, siis nüüd tahetakse direktori sõnul keelekohvikule tublisti vinti peale keerata. Lisaks keeleõppele hakatakse andma teadmisi, mis on vajalikud Eestis elamiseks, aidatakse laiendada silmaringi ning leida sõpru ja tuttavaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles