Võsu vetelpäästjaid nörritasid koeraomanikud ja parkijad

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
27.06.2020. Eesti, Lääne-Virumaa. Võsu FOTOL: võsu, rand, Suvi, suvetajad, päevitamine FOTO: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja/Postimees Grupp AS
27.06.2020. Eesti, Lääne-Virumaa. Võsu FOTOL: võsu, rand, Suvi, suvetajad, päevitamine FOTO: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja/Postimees Grupp AS Foto: Vladislav Musakko

Täna ennelõunal kohisesid Võsu rannas männid ja suured merelained. Vetelpäästja Priit Pähklamäel oli selle suve viimane valvepäev. "Vaid mõned üksikud jalutavad rannas," sõnas ta vabatahtlike pritsimeeste hoone aknast välja vaadates.

Võsu rannas lehvis punane lipp, mis tähendas, et suurte lainete ja külma vee tõttu ei ole soovitatav merre minna. Pähklamäe pakkus, et veetemperatuur on kuskil 15 kraadi. Veel mõned päevad tagasi oli see kakskümmend kraadi või veidi ülegi. Termomeeter näitas aga õhutemperatuuriks 25 kraadi. Pähklamäe sõnul erineski mööduv suvi eelmisest kuumade ilmade poolest. "Kuigi eelminegi oli hea," lisas ta. Tänavu aga oli augusti viimase nädala lõpus rand rahvast täis. "Seda pole ammu nähtud," lausus Pähklamäe.

Kõige enam valmistasid vetelpäästjatele meelehärmi mõistmatud koeraomanikud. Pähklamäe sõnul tuli iga päev kellelegi öelda, et Võsu rannas lemmikloomaga olla ei tohi. "Mõned olid mõistlikud ja läksid ära, mõned ei läinud," jätkas Pähklamäe. Mees tunnistas, et viimase variandi puhul polnudki tal midagi teha. Politseid kutsuma vetelpäästja ei hakanud, sest pidas seda ressursi raiskamiseks. Liiati võtab korravalvuritel aega Rakverest Võsule sõit ja tõrges koeraomanik võib olla nende kohale jõudes juba jalga lasknud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles