Euroopa spordilinn Rakvere kutsub septembris kõiki liikuma

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Liikumine ja sportimine tuleb kasuks igas vanuses inimestele.
Liikumine ja sportimine tuleb kasuks igas vanuses inimestele. Foto: Marianne Loorents

Septembris toimub kogu Euroopas traditsiooniline liikuvusnädal, mille eesmärk on kutsuda inimesi rohkem mõtlema säästvamate liikumisviiside peale, et tõsta seeläbi elukvaliteeti ja vähendada kahjulikku keskkonnamõju.

Rakveres otsustati Euroopa liikuvusnädala raames korraldada kogu septembrikuu vältav liikumiskampaania. "Tänavuse Euroopa spordilinnana soovime üles näidata aktiivsust, eeskuju ja propageerida liikumist kui taskukohast ja käepärast tervise ja elurõõmu allikat igas vanuses inimesele," ütles linna spordikeskuse direktor Ave Sats.

Spordijuht kutsus kõiki liikumiskampaaniaga liituma ja oma tehtud sammud registreerima FitSphere'i äpis. "Lae oma nutitelefoni rakendus FitSphere ja kogu kilomeetreid – kõnni tööle või kooli, jookse metsarajal, liigu üksi või sõpruskonnaga, peaasi, et tunned liikumisest rõõmu. Pane oma sammulugeja või äpp tööle ka töö juures või treeningul meetreid kogudes," rääkis Ave Sats.

Liikumiskampaania eesmärk on see, et tehtaks vähemalt 6000 sammu päevas, kuid iga samm toetab head enesetunnet. Kampaania raames registreerunud sammukogujate vahel lähevad loosi väärt auhinnad: uus tossupaar meestele ja naistele, kolm Rakvere kui spordilinna pusa ja veepudelit ning kolm Aqva veekeskuse perepiletit ja kaks Aqva veekeskuse kuukaarti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles