Kommentaar: et iga kodu oleks soe ja valge

Kristjan Järvan
, ettevõtlus- ja infotehnoloogia minister, Isamaa
Copy
Kristjan Järvan.
Kristjan Järvan. Foto: Sander Ilvest

Valitsus kiitis möödunud nädalal heaks seaduseelnõu, millega pannakse riigiettevõttele Eesti Energia alates 1. oktoobrist kohustus müüa kodutarbijatele elektrit universaalteenusena. See pakub kõikidele Eesti peredele olulist leevendust absurdselt kõrgele kerkinud elektrihinna vastu. Universaalteenus tähendab kohustust tagada kauba või teenuse pidev kättesaadavus mõistliku hinna eest. Milline on mõistlik hind, seda otsustavad konkurentsiameti spetsialistid, mitte poliitikud.

Universaalteenus ei ole kodutarbijale kohustus, vaid üksnes võimalus. Iga inimene võib ka pärast 1. oktoobrit jätkata elektri ostmist börsihinnaga või püsipaketiga. Kodutarbija võib universaalteenuse hinnaga elektrit osta nii otse Eesti Energialt kui ka mõnelt teiselt elektrimüüjalt, kes seda teenust osutab. Samuti võib ta müüjat vahetada.

Universaalteenusega saab liituda samamoodi, nagu vahetatakse elektripaketti. Selleks tuleb teha elektrimüüjale avaldus, milleks elektrimüüjate iseteenindusportaalides piisab enamasti mõnest hiire­klikist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles