Koolikell heliseb sellel aastal Rakveres teisiti

Andres Jaadla
, linnavolikogu liige, VL Rakvere Heaks
Copy
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Meelis Meilbaum

Täna algab uus kooliaasta ja seekord tuleb see Rakveres teisiti. Linna pika ajalooga väärikad gümnaasiumid on saanud minevikuks ja Rakvere linna omandis olevad endised gümnaasiumid alustavad uut õppeaastat põhikoolidena. Vabaduse platsile kerkinud riigigümnaasiumi hoones ei helise veel sellel tarkusepäeval koolikell ja linna põhikoolides heliseb see kolmveerand tundi hiljem.

Just koolitundide alguse kellaajast tänavuse kooliaasta alguses kirjutan. 1. september ja käesolev nädal on veel aktuste ja koolialguse elevuse aeg, kuid uuest nädalast algab koolirutiin. Tööle, lapsed kooli, lapsed trenni, koju jne – tuttav ring meile kõigile. Mingil põhjusel algavad Rakveres sellel õppeaastal koolitunnid tavapärasest ajast hiljem – 8.45. See on tekitanud linlastes küsimusi ja mitu inimest on pöördunud minu kui linnavolikogu liikme poole selgituste saamiseks.

On ju algklassi- ja põhikoolilapsed alles noorukesed ja paljudes peredes oldi harjunud järeltulijate kooliminekut ühendama vanemate tööle suundumisega. Kuidas aga väikeste laste kooliminekut korraldada, kui vanemate tööpäev algab kell 8 ja lapsel kool alles 8.45? Kus siis laps kolmveerand tundi on?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles