Vabatahtlike abiga saavad Virumaa jõed kalarikkamaks

Merly Raudla
Copy
Tervikliku, mitmekülgse ja kalarikka oja loomiseks lisati Udriku ojja suuremaid ja väiksemaid kive ning laiguti kruusa koelmuteks ning kalade erinevate vanusejärkude tarvis elupaikade tekitamiseks.
Tervikliku, mitmekülgse ja kalarikka oja loomiseks lisati Udriku ojja suuremaid ja väiksemaid kive ning laiguti kruusa koelmuteks ning kalade erinevate vanusejärkude tarvis elupaikade tekitamiseks. Foto: Keskkonnaagentuur

Augusti vältel toimunud talgute käigus taastasid vabatahtlikud Pada jõe ja Udriku oja looduslikku väärtust, luues kudealasid lõikudesse, mis olid inimtegevuse tagajärjel kaladele selleks ebasobilikud.

Kohaliku kogukonna ja keskkonnaagentuuri koostöös toimunud talgutel parandasid vabatahtlikud kalade ja muu veeelustiku elupaikade seisundit.

Udriku ojale rajati 12 kudepadjandit jaheda temperatuuri ja kiirema vooluga lõigule, kus eelkõige forellid saaksid kudemas käia ning noorjärgud kasvada. Kudealade rajamiseks valitud lõik oli kunagi sirgeks kaevatud ja sealt ka suuremad kivid sängist välja korjatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles