Laupäeval annab Kära Kantsis juubelikontserdi Mandarones

Kärt Devaney
Copy
Ansambel Mandarones.
Ansambel Mandarones. Foto: Anna-Liisa Sääsk

Laupäeval saab Rakveres Kära Kantsis kuulata psühhedeelset instrumentaalrokki elavas esituses. Kümne aasta juubelit tähistav Tartu ansambel Mandarones alustab sealt oma üleeestilist minituuri.

Mandarones sai oma nime sellest, et kunagi tudengipõlves olla bändi bassimehe külmkapis leidunud vaid mandariine. Nimekuju muudeti veidi, et see kõlaks ka inglise keele rääkijaile mugavamalt. Mandaronese liikmed kutsuvad ise ennast kompost-rokkbändiks, sest nende muusika on orgaaniline segu psühhedeelsest rokist, bluusist, funk'ist, reggae'st ning kohati ka metal'ist. Nende loomingus on rõhk improvisatsioonil, esinemistesse püüavad nad integreerida kunstilisi ja performatiivseid elemente.

Mandaronese seni suurim ülesastumine oli eelmisel nädalavahetusel Tartu seikluspargis, kus bänd saatis tasakaalulindil trikitaja Tauri Vahesaare suurejoonelist adrenaliinietendust "Vabaduse lind" ning andis peale seda ka kontserdi. Kõige kaugem koht, kus seni esinetud, on Šveits, kus astuti üles festivalidel Rock am Rampe ja Has.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles