Laupäeval algav Järvamaa Kurjailma festival keskendub toidule

Copy
Järvamaa kannab sel aastal tiitlit "Eesti toidupiirkond 2022", sestap leidub kavas ka toiduga seotud üritusi.
Järvamaa kannab sel aastal tiitlit "Eesti toidupiirkond 2022", sestap leidub kavas ka toiduga seotud üritusi. Foto: Margus Ansu

Järvamaal toimub laupäevast kuni 2. oktoobrini Kurjailma festival, mis keskendub seekord toidule.

Kolmas Kurjailma festival on kokku pandud ajaviitelise olemusega üritustest, millest on oodatud osa võtma nii kogukonna liikmed kui ka kaugemalt tulijad.

Festivali ajal korraldatakse Järvamaal mitmesuguseid meelelahutuslikke üritusi. Festivalil on avatud kirjanduslik muuseumitee, mis kulgeb mööda maakonna maanteid ja kus kümnes muuseumis pakutakse kahe päeva jooksul eriprogramme. Samuti kutsub Kaljusalu talu festivalist osavõtjaid laupäeval oma loomaparki ühele isevärki mõnusale kulgemisele koos valge rebase Lumilee ja tema sõpradega.

Järvamaa kannab sel aastal tiitlit "Eesti toidupiirkond 2022", sestap leidub kavas ka toiduga seotud üritusi: väljasõit erimenüüga Rabarestosse, kuhu pääseb ainult kanuuga, ja hoidiste valmistamise õppepäev seltsimajas. Veel on kuu aega kestva üritusesarja nimekirjas matkapäev, laat, tantsuõhtud, spordiüritused ja kogukonna õpipäevad.

"Meil on väga hea meel toidupiirkonna tiitli üle ja sidusime selle turismihooaega pikendava festivali sama vankri ette." ütles MTÜ Järva Arengu Partnerid konsultant Sille Pudel. "Toit on kõiki kõnetav teema, vaimustab ja inspireerib, kõik oskavad seda teha ja kõik söövad. Järelikult peaks kõigile sobima."

Esimene Kurjailma festival toimus 2020. aastal 15. septembrist kuni 30. novembrini ja selle käigus korraldati 144 üritust 8000 osalejaga. Teisel aastal kestis festival täpselt ühe kuu, tehti 17 üritust, kus lahutas meelt 5300 osavõtjat. Oma nime on festival saanud vanasõnast "Kured läinud, kurjad ilmad, haned läinud, hallad maas, luiged läinud, lumi taga".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles