Politsei kutsub üles teatama kihutavatest sohvritest (6)

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Sõiduk liikumas.
Sõiduk liikumas. Foto: Liis Treimann

Politsei- ja piirivalveamet ootab veebilehel www.liiklustalgud.ee tähelepanekuid kohtadest, kus autojuhid pidevalt kiirust ületavad. Selle info alusel teeb politsei 22. septembril kiirustalgute raames liiklusjärelevalvet. 

Politsei kolonelleitnant Sirle Loigo kutsub kõiki inimesi oma tähelepanekutest kaardirakenduses teada andma, sest turvaline liiklus vajab igaühe panust. "Talgud keskenduvad kiiruseületamisele, sest see on liikluses kõige põletavam probleem," sõnas ta. "Traagiliste tagajärgede ennetamiseks on piirkiiruse järgimine äärmiselt oluline. Seda eriti praegusel ajal, kui liikluses on rohkem autojuhte ja kooliteed alustanud lapsi."

Talgute eesmärk on kogukonda kaasates palju koos ära teha, panna inimesi mõtlema oma kodukoha turvalisusele ning mõistma kiiruse ületamise ohtlikkust. "Talgud pakuvad igaühele võimaluse panustada liiklusturvalisusesse, andes teada kohtadest, kus piirkiirusest kinnipidamine on probleemiks," selgitas Loigo. "Just liiga suur kiirus on raskete vigastustega või surmaga lõppenud liiklusõnnetuste peamine põhjus. Kiirustalgutega suuname juhid mõtlema, kas mõni sekund ajavõitu on ikka väärt enda ja teiste elu ohtu seadmist."

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles