Paasi lubjakivikarjääri keskkonnamõju arutelu kujunes närvesöövaks maratoniks

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Mehed esireas: vasakult Mavese ekspert Karl Kupits, Kivikanduri tegevjuht Aivar Kuusmik ning Kivikanduri juhatuse liikmed Tiit Ploom ja Enn Kikas.
Mehed esireas: vasakult Mavese ekspert Karl Kupits, Kivikanduri tegevjuht Aivar Kuusmik ning Kivikanduri juhatuse liikmed Tiit Ploom ja Enn Kikas. Foto: Andres Tohver

31. augusti õhtul kogunes Haljala rahvamajja ligi 70 huvilist, et kuulata selgitusi käimasoleva keskkonnamõju hindamise kohta, kas Kivikandur OÜ kavandatav paekivikarjäär sobib Paasi külla või mitte. "See on ajuvabadus," ütles vallavanem Anti Puusepp. "Kõik saab rikutud," hoiatas perearst Koidu Saamot. "Meil on ikkagi mõte ja soov teha valla alaga kokkulepe," ütles aga kaevandusfirma tegevjuht Aivar Kuusmik.

Kivikanduri esindajatena istusid koosolekusaali esireas Aivar Kuusmik, Tiit Ploom ja Enn Kikas. Vastakaid tundeid äratas seik, et otse Kuusmiku kõrval oli konsultatsioonifirma Maves töötaja Karl Kupits, kes on Paasi lubjakivikarjääri keskkonnaloa taotluse keskkonnamõju hindamise programmi peamine ekspert.

Keskkonnaaktivist Indrek Hein haaras arutelu juhilt omal volil mikrofoni ja väitis, et keskkonnamõju hindajana ei vastuta Kupits mitte millegi eest. See põhjustas rahvamaja saalis elevust ja tõi isetegevuslasele aplausi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles