Viru maleva lahingukompanii kaevas end nädalavahetusel maasse

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy

Kaitseliidu Viru malevas augustis alanud väljaõppetsükkel sai hoogsa jätku septembrikuu esimestel päevadel. Eelmisel nädalavahetusel peeti Rutja õppeväljakul Viru maleva lahingukompanii õppus, kus harjutati rühma koosseisus kaitses rühmitumist, kompanii kaitsepositsioonide kindlustamist pioneerijao ja maleva traktorite toetusel. Samuti toimus Jõgeva maleva osavõtul miinipildurite õpe.

"Õppus oli intensiivne, kuid vajalik igale reavõitlejale, et teada, kuidas teatud kitsas ajaraamistikus on võimalik oma positsioone kindlustada selliselt, et oleks tagatud maastikul killukaitsetase," rääkis Viru maleva instruktor Villu Jõemets. "Jaokaitse planeerimise ja läbiviimse käigus rajasid võitlejad endale laskepesad, mis olid ühendatud maleva pioneerijao poolt traktoritega tehtud kaevikutega."

Lahingukompanii miinipilduritele tulid seekord külla Jõgeva maleva kolleegid, kellele sellelaadseid õppusi on varem vähem korraldatud. Koostöös Viru malevaga õpiti uue tehnika käsitsemist, aga ka enda kaitseks ja relva paigutamiseks laskepesi tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles