Tapa vallavolikogu esimehe umbusaldamine kukkus läbi

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Alari Kirt 6. septembri Tapa vallavolikogu istungil.
Alari Kirt 6. septembri Tapa vallavolikogu istungil. Foto: Andres Tohver

Tapa vallavolikogu opositsioon algatas 25. augustil valimisliitu Valgejõgi kuuluva vallavolikogu esimehe Alari Kirdi umbusaldamise. Umbusaldamisega ühines kogu volikogu opositsioon ehk reformierakond, keskerakond ja valimisliit Koostöö.

Tapa võimukoalitsiooni poolt, mis koosneb EKRE-st ja valimisliidust Valgejõgi, oli tunda mõningast paanikat. Umbusaldamist oli kavas hääletada 29. septembri korralisel volikogu istungil, kuid nii umbusaldamine kui ka investeerimislaenu võtmine otsustati koalitsiooni soovil tuua 6. septembrile. Selleks kutsuti kokku volikogu erakorraline istung.

Tapa vallavolikogus on 21 liiget. Erakorralisel istungil hääletati esmalt 1 934 000 euro suuruse investeerimislaenu võtmist. Selle loa häältega 11 poolt ja 9 vastu võimukoalitsioon ka sai, ehkki sõnavõttudes heideti Kirdile ette manipuleerimist netovõlakoormuse numbriga. Keskerakondlane Maksim Butšenkov nimelt väitis, et 2018. aastal olevat Tapa valla netovõlakoormus olnud ametliku 34,2 protsendi asemel tegelikult 45 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles