Rakvere valla neljas koolis hakatakse õpetama toimetulekut

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere valla neljas koolis hakatakse korraldama lastele, pedagoogidele ja vanematele vestlusringe, et õpetada paremini toime tulema. Pilt on illustratiivne.
Rakvere valla neljas koolis hakatakse korraldama lastele, pedagoogidele ja vanematele vestlusringe, et õpetada paremini toime tulema. Pilt on illustratiivne. Foto: Madis Veltman

Toimetulekut ei hakata õpetama mitte ainult lastele, vaid ka pedagoogidele ja vanematele. Spetsialistid nimetavad seda Islandi mudeliks.

Rakvere vallavanem Maido Nõlvak ütles volikogu viimatisel istungil, et omavalitsus on ennetusvaldkonnas niivõrd silma paistnud, et justiitsministeerium otsis rõngasvalla ise üles ja pakkus toimetuleku koolituste korraldamiseks 48 000 eurot.

Valla sotsiaalkaitse ennetustöö spetsialist Eneli Baumann selgitas, et analoogne ettevõtmine oli juba eelmisel aastal Uhtna põhikoolis. Tartu ülikooli tehtud uuringud näitasid, et koolitus parandas oluliselt laste toimetulekut. Baumann tõi näiteks konflikti lahendamise. Kui alguses lapsed pooldasid lahendusena vaidlemist ja karjumist, siis koolituse lõpul hakati emotsioone juba kontrollima, vaidlus ja karjumine asendusid vastaspoole kuulamise ja rahuliku vestlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles