Tehnoloogiaõpetus nõuab täpsete reeglite järgimist

Copy
Rakvere linna töö- ja tehnoloogiaõpetuse majas tuleb järgida ohutusnõudeid.
Rakvere linna töö- ja tehnoloogiaõpetuse majas tuleb järgida ohutusnõudeid. Foto: Ain Liiva

Tänapäeva lapsed puutuvad millegi meisterdamisega esimest korda kokku sageli alles põhikooli tehnoloogiaõpetuse tunnis. Selleks et õppeprotsess oleks sujuv ja turvaline, peavad koolis olema tänapäevased töötingimused ja nüüdisaegne tehnika, õpetaja vastutada jääb juhendamine ja ohutusreeglitest kinni pidamise jälgimine.

Põhiliselt tegelevad õpilased tööõpetuse tunnis mitmesugusest materjalist esemete valmistamisega. “Kuna lapsed kodus sageli enam tööriistu ei näe ja nendega ei meisterda, on tunnis aina enam neid, kes saavad siit oma esimese kogemuse. Puitu on kõige kergem töödelda, seepärast tegeleme suuresti just puiduga,” rääkis Mustamäe gümnaasiumi tehnoloogiaõpetuse õpetaja Urmas Kaljuvee. Kasutatakse aga ka metalli ja muid materjale. “Vanemates klassides peaksime meisterdama üha keerulisemaid asju. Siiski eelistavad lapsed teha võinuge, mis ei nõua väga palju oskusi,” ütles Kaljuvee.

Rakvere linna põhikooliõpilaste jaoks on valminud innovaatiline töö- ja tehnoloogiakeskus. Modernsed vahendid tagavad turvalise töökeskkonna ning on eeskujuks ka teiste tööõpetuse klasside sisseseadmisel. “Varem oli sama koha peal Rakvere gümnaasiumi tööõpetuse maja, mis oli ehitud 1960-ndatel,” rääkis Rakvere linna ehitusinsener Marianne Klopets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles