Täna loetakse kodus, tänaval, raamatukogus ja miks mitte puu otsas

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Haara täna raamat ja loe!
Haara täna raamat ja loe! Foto: Raamatukogude Aaasta

Täna kella 13–14 on kõik oodatud lugema. 2019. aastal Soomest alguse saanud lugemist propageeriv algatus "Lugemistund / Read Hour" on tänavu esimest korda üleeestiline.

Lugeda võib oma kodus, tänaval, koolis, lasteaias, kasvõi puu otsas ning seda koos sõprade, pere või sama piirkonna lugemishuvilistega. Kui sel kellaajal pole mahti lugemistunnis osaleda, siis tasub leida endale sobiv aeg, et tunnike raamatut lugeda ning nii raamatukogude aastat tähistada.

Lääne-Virumaa raamatukogud peavad lugemistundi koos õpilaste ja lasteaialastega. Kadrina valla raamatukogus ja selle filiaalides loetakse kolmanda klassi õpilastele ette Tove Janssoni juttu "Nähtamatu laps". Raamatukogude aasta kodulehe andmetel korraldatakse lugemistund Tamsalu, Roela, Väike-Maarja, Sõmeru ja Rakke raamatukogus ning Rakvere Kungla lasteaias, kuid raamatuid loetakse täna ilmselt ka paljudes teistes kohtades.

Eestis osaleti kampaanias esimest korda 2021. aastal Soome Instituudi eestvedamisel. Tänavu on lugemistund osa raamatukogude aasta programmist ning toimub esimest korda kogu Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles