Suve viimane festivalisoovitus: helesinine vagun Station Narva

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Red Snapper Londonist.
Red Snapper Londonist. Foto: Redsnapperofficial.com

Kui tundub, et Narvast on viimaste kuude jooksul liigagi palju kuuldud, siis äkki tuleks see müstiline linn hoopis oma silmaga üle kaeda. Station Narva reedene ja laupäevane musaprogramm pakub retrot, comeback'e, uut saundi ja sümfooniaorkestri ülesastumist klubivõtmes.

Tänavu toimub muusika- ja linnafestival Kreenholmi kvartalis kahes historitsistlikus stiilis villas – kunstiresidentuuris ja selle vastas asuvas manufaktuuri juhtkonna hoones –, samuti nendevahelises hoovis. Kavas leidub ka mitu tasuta kontserti.

80-ndad on alati olnud popid, aga viimasel ajal on selle kümnendi esteetikat veel eriti esile tõstetud. Ning nagu oli näha mitmest suvisest festivalist, sobitub see päris hästi kõige uuemaga. Seda vaibi pakub retrorühmitus Regatt, kes taaselustab olümpiaregati ajastu viisijuppe ja atmosfääri linnalaval Gerassimovi pargis tasuta. SUVE ehk Jonas Kaarnametsa ja Kristjan Kallase uus stuudioprojekt sihib ka veidike retroauku ja tabab veel palju rohkemat. Ning muidugi päriselt 1980-ndatel tegutsenud Mahavok, kes tutvustust ei vaja, kuid kelle laivi olen tahtnud uuesti näha sellest ajast peale, kui sattusin kunagi peale nende eriti võimsala kontserdile Tartu Toomemäel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles