Teatris saab taas küsida nõu veebipolitseinikelt

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Imre Õunapuu kehastab lavastuses "See kõik on tema" noormeest, kelle elus mängib suurt rolli virtuaalmaailm.
Imre Õunapuu kehastab lavastuses "See kõik on tema" noormeest, kelle elus mängib suurt rolli virtuaalmaailm. Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatri lavastuse "See kõik on tema" eel oli eelmisel hooajal ja on ka sellel poolaastal võimalik osaleda tasuta vestluses veebipolitseinikega. Vestlustel käsitletakse teemasid, millega iga internetikasutaja iga päev kokku puutub, ja avatakse turvalise internetikasutuse tagamaid.

Piirkonnapolitseinik Aleksei Osokin ja veebipolitseinik Getter Kangur vestlevad ohtudest, mis võivad kaasneda piltide ja info valimatu jagamisega sotsiaalmeedias. Arutletakse, kas ja kui palju tasub usaldada inimest, kellega veebis suheldakse. Selgitatakse, kes ja miks mõtleb välja ülemaailmseid (elu)ohtlikke väljakutseid, milles noored tihti kinnisilmi osalevad ja mida järgida üritavad.

Rakvere teatri turundusspetsialist Evelin Rikma rõhutas eelmise hooaja kogemusele tuginedes, et vestlustele on väga oodatud ka täiskasvanud, kes saavad väärt teadmisi selle kohta, kuidas õpetaja või lapsevanemana pöörata õigel ajal ohumärkidele tähelepanu, ja teada sedagi, kuidas internetis turvaliselt ostelda, et mitte pettuse ohvriks langeda.

Alati saadavad vestlusi praktilised soovitused ja elust võetud näited kurioossetest juhtumitest. "Nii ei jää jutt pelgaks näpuviibutuseks, vaid saab eluliste näidete najal hoopis teise mõõtme," kinnitas Rikma.

Politseinikud vastavad ka tekkinud küsimustele ja annavad põhjalikke selgitusi. 

Kohtumised piirkonnapolitseinik Aleksei Osokini ja veebipolitseinik Getter Kanguriga toimuvad enne etendusi "See kõik on tema" kella 18–18.45 Rakvere teatri väikese maja kohvikus. Etenduste ja vestluste kuupäevad on 19. ja 27. september, 20. oktoober, 21. ja 28. november.

Vestlustele on vajalik ette registreerimine hiljemalt etendusele eelneva päeva keskööl. Registreerida saab, kui saata aadressil kassa@rakvereteater.ee oma kontaktandmed ning vestlusel osalejate arv.

Vestlus toimub minimaalselt kümne osaleja registreerumisel. Vestlema on oodatud kõik huvilised, ka need, kes etendust vaadata ei plaani. Kõik saavad julgelt kaasa rääkida ja küsimusi esitada. Vestlusringid on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles