Merle Albrant: “Häbitunne hoiab naisi vägivaldses suhtes”

Merly Raudla
Copy
Merle Albrant.
Merle Albrant. Foto: Erakogu

Koolis lastevanemate koosolekul istuja on kindlasti ümbritsetud toredatest, haritud ja edukatest emadest. Statistika ütleb, et iga neljas naine Eestis on kogenud vägivalda. Kahekümne naise seas võib olla viis ema, kelle kallal on vägivallatsetud. Mõni neist võib just praegu varjata sinikaid. Virumaa naiste tugikeskuse juhataja Merle Albrant kohtab vägivallaohvreid oma töös iga päev.

Peaaegu kümme aastat, alates 2013 aastast, on lähisuhtevägivalla all kannatavad naised saanud abi Virumaa naiste tugikeskuselt. 2014. aastast pakub tugikeskus ka ajutist majutusvõimalust. Tänavuse aasta esimese kaheksa kuuga on meie maakonna tugikeskusel olnud juba 65 klienti ja 542 pöördumist, naised on vajanud ööbimist 124 ja nendega kaasas olevad lapsed 51 päeva.

Tüüpiline perevägivalla ohver on vanuses 25 kuni 49 aastat, enamasti väikeste lastega noor ema. Ohvreid on nii põhihariduse kui ka doktorikraadiga, nii lastega kodus olevaid kui ka töötavaid, eri rahvusest. Ühiseks nimetajaks nende kõigi puhul on see, et naised ei ole osanud suhte alguses ohumärke tähele panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles