Naiste romuralli võitis 16-aastane tulevane automehaanik

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
16-aastane Maris Toropov pole romurallis sugugi algaja, ta on selle alaga tegelenud juba neli aastat.
16-aastane Maris Toropov pole romurallis sugugi algaja, ta on selle alaga tegelenud juba neli aastat. Foto: Marianne Loorents

Mädapeal toimunud võistluse Rakvere Romuring pani naiste arvestuses kinni Maris Toropov Järvamaalt Aravetelt. Neiu on vaid 16-aastane, kuid romuralliga alustas ta juba 12-aastaselt. Autod ja tehnika pole talle võõrad – ta õpib Tallinna tööstushariduskeskuses automehaanikuks.

Asjaosaline rääkis naljaga pooleks, et ega tal muud võimalust kui autodega võidu sõita eriti polegi. "Isa remondib autosid, võõrasema hakkas romurallit sõitma. Kuhu siis minagi pääsen," lausus ta naerdes. "Olen proovinud ka jäärada, treeningutel sõitnud karti ja off-road'i."

Ta alustas romuralliga 12-aastaselt ja kaks aastat tagasi korra juba võitis Rakvere Romuringi. "Läksin Tallinna tööstushariduskeskusesse ka autoasjandust õppima," mainis Maris Toropov. "Tänane võistlus kulges probleemivabalt. Juba eelsõidud õnnestusid hästi ja finaalis sain ka kohe juhtima. Auto ei läinud isegi soojaks. Üks ringiga maha jäänud konkurent ajas kurjaks – ei lasknud mind tükk aega mööda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles