Häirekeskus pidi pingutama tavapärasest rohkem

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Üheks komplekssündmuseks, mille puhul pidid reageerima nii kiirabi kui ka politsei, oli 8. septembri õnnetus tõukeratturiga Rakvere linnas.
Üheks komplekssündmuseks, mille puhul pidid reageerima nii kiirabi kui ka politsei, oli 8. septembri õnnetus tõukeratturiga Rakvere linnas. Foto: Toomas Herm

Möödunud nädalal registreeris häirekeskus Lääne-Virumaal 358 sündmust, mille puhul reageerisid kiirabimeedikud, politseinikud või päästetöötajad. See teeb 6,15 sündmust 1000 elaniku kohta.

Kiirabil oli 213, politseil 111 ja päästeametil 13 sündmust. Komplekssündmusi, mille puhul reageerisid kaks või kolm operatiivressurssi koos, registreeriti 21. Keskmine sündmuste arv päevas jäi 51 piiresse. Võrreldes varasema nädala sündmuste hulgaga tõusis sündmuste üldarv 100 võrra. 

Nädala jooksul vajati kiirabi enim kõhu- või seljavalu ning jäsemevalu, -haavade, luumurdude ja traumade korral. Politseisündmuste seas domineeris tegelemine joobes isikutega. Päästjad olid enim hõivatud tulekahjude ja lõhkekehaleidudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles