Umbkeelsuses kahtlustatud Kunda perearst: mind aetakse teise arstiga segamini

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kunda perearstid võtavad patsiente vastu majas, mille küljel on hoopis teine aadress kui internetist leitavates juhistes.
Kunda perearstid võtavad patsiente vastu majas, mille küljel on hoopis teine aadress kui internetist leitavates juhistes. Foto: Ain Liiva

Kunda perearst doktor Arsen Maisurjan, kellele patsiendid heidavad ette umbkeelsust, vastab telefonile täiesti soravas eesti keeles. Ja ütleb siis lause, mis annab ühele probleemile lahenduse ja avalikustab samas teise: "Mõni patsient ei ole mind võibolla kunagi näinud ja ajab mind segamini [abiarst] doktor Kalaga."

Perearst Arsen Maisurjani Kunda nimistusse kuuluv patsient kurtis Virumaa Teatajale, et tal on kaks probleemi: väga raske on arsti vastuvõtule saada, sest teda pole sageli kohal, ja kui ta lõpuks tohtri vastuvõtule pääses, ei saanud arst ja patsient teineteisest aru. Mõningad detailid patsiendi jutust kõlasid üsna kreisiraadiolikult – muu hulgas olevat arst tõlkinud digilukku kirja pandut Google'i abil. Ja selle asemel et eriarsti väljastatud haiguslehte pikendada, tunnistas ta patsiendi hoopis terveks, sest ei mõistnud kaebust.

Kõnealune patsient oli veendunud, et ta kohtus oma perearsti doktor Maisurjaniga. Aga nagu selgub, võis teisel pool lauda istuda hoopis doktor Juri Kala, Maisurjani abiarst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles