Gripi riskirühma kuulvad inimesed on oodatud sel sügisel tasuta vaktsineerima

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Spetsialisti kinnitusel peaksid gripivaktsiini kindlasti saama eakad, nõrgenenud immuunsüsteemiga inimesed ja lapsed, kes pole gripiviirusega üldse kokku puutunud.
Spetsialisti kinnitusel peaksid gripivaktsiini kindlasti saama eakad, nõrgenenud immuunsüsteemiga inimesed ja lapsed, kes pole gripiviirusega üldse kokku puutunud. Foto: Margus Ansu

Tervise- ja tööminister Peep Peterson allkirjastas immuniseerimiskava muudatused, millega laiendas tasuta gripivastase vaktsineerimise sihtrühma. Alates selle aasta oktoobri keskpaigast on võimalik tasuta gripi vastu vaktsineerida ka 60–65 aastastel, väikelastel, rasedatel ja gripi riskirühma kuuluvatel alaealistel. 

"Gripp on äge viirushaigus ning selle raske kulg ja tüsistused on riskirühma kuuluvatele inimestele tõsiseks ohuks. Seepärast võimaldame raske haigestumise ja enneaegse suremuse vähendamiseks alates sellest sügisest tasuta gripivastast vaktsineerimist kõigile haigusest enam haavatavatele sihtrühmadele," rääkis tervise- ja tööminister Peep Peterson.

Eesti on Euroopa Liidu liikmesriikidest üks kõrgema gripi tüsistustesse suremusega riikidest, mistõttu laiendatakse sel sügisel tasuta gripivaktsiini kättesaadavust. Alates oktoobri keskpaigast on tasuta gripivaktsiin kättesaadav üld- ja erihoolekandeasutuste elanikele, kogukonnas elamise teenusel olevatele inimestele, kõigile üle 60-aastastele, rasedatele, kuue kuu kuni seitsme aasta vanustele lastele ning gripi riskirühma kuuluvatele alaealistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles