1990 ⟩ Rahklas taasavati kool

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
1990. aastal allkirjastas Viru Sõna selle foto järgmiselt: “Vahetunnil seostati teise klassi emakeele lugemikust loetut looduses nähtuga.” Kindlasti tunneb nii mõnigi koolilaps end sellelt vanalt fotolt ka ära.
1990. aastal allkirjastas Viru Sõna selle foto järgmiselt: “Vahetunnil seostati teise klassi emakeele lugemikust loetut looduses nähtuga.” Kindlasti tunneb nii mõnigi koolilaps end sellelt vanalt fotolt ka ära. Foto: Enno Kapstas

1990. aastate alguses hakati usinasti taasavama koole, mis nõukogude ajal kinni olid pandud. Sageli pingutati üle ka: tegelikult lapsi ikka nõnda palju polnud, et kannatanuks kooli pidada,

ja nii tuli mõni taasavatud koolidest varsti jälle kinni panna. Nii juhtus ka Rahkla kooliga.

Nõukogude ajal suleti Rahkla kool 1971. aastal. 1990. aasta 3. septembril peeti aga taasavamise pidu. Koolimajana võeti kasutusele hoone, millel oli olnud sama otstarve ja mille oli korda teinud Laekvere kolhoosi Rahkla osakonna ehitus­brigaad. Muretseti uus mööbel ja õppevahendid.

Kooli direktor Kaja Treial kinnitas, et tuleviku pärast muret ei tunta. “Kolhoos on aidanud, muretsenud koolile kütja ja koka. Loodan, et selles majas kujuneb ajapikku tore kool.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles