Ümber kukkunud Emumäe valvur ajas vallavanema ja kunstniku tülli

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Loodus on kümne aasta jooksul skulptuuride kallal kõvasti oma tööd teinud, kuid Hando Kuntro sõnul on nende eluiga võimalik pikendada.
Loodus on kümne aasta jooksul skulptuuride kallal kõvasti oma tööd teinud, kuid Hando Kuntro sõnul on nende eluiga võimalik pikendada. Foto: Ain Liiva

Salla külas tegutsev kunstnik Hando Kuntro avastas kolmapäeval, et tema loodud kändudest skulptuur "Emumäe valvur" on kadunud. Kunstnikul oli kahtlusalune olemas: see olevat olnud vallavanema käsk kuju minema viia. Aga see lugu ei ole nii must-valge, kui esimese hooga paistab.

Hando Kuntro ja Piret Smagari loomingulise tiimi poolt loodud kännuskulptuurid kaunistavad Emumäkke viivat kultuuriseltside alleed alates 2012. aastast. Toonases Rakke vallas tekkis kümme aastat tagasi tore idee vormida kändudest skulptuurid, millest ühed oli lihtsalt skulptuurid, teised aga pühendatud konkreetsele kultuuriorganisatsioonile.

Rakke vald ostis Kuntrolt ja Smagarilt kunstiteosed 3500 euro eest ära ja need on nüüd Emumäel kõigile nähtavad. 2012. aastal pälvis kultuuriseltside allee Lääne-Virumaa aasta teo auhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles