Kolm tuntud sõnarändurit saabub Rakverre

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Ajaloolane ja õppejõud David Vseviov on üks tänavusi sõnarändureid.
Ajaloolane ja õppejõud David Vseviov on üks tänavusi sõnarändureid. Foto: Madis Veltman

Raamatukogude aasta kirjanike tuur alustab Rakverest. Lääne-Virumaa keskraamatukogus toimub esmaspäeval, 19. septembril kell 17.15 tänavuse sõnarännu esimene kirjandusõhtu. Publiku ette astuvad Triin Soomets, David Vseviov ja Maniakkide Tänav.

Triin Soomets on luuletaja ja prosaist, kes eesti luulesse jõudis kuulsa 1990. aasta noorte naisautorite kogumiku "Luulekassett '90" kaudu. Kaks korda on ta pälvinud Juhan Liivi luuleauhinna, 2013. aastal võitis aga luulekoguga "Asjade omadused" Eesti Kultuurkapitali luuleauhinna.

David Vseviov on ajaloolane, õppejõud, ajalooteemaliste saadete autor ja saatejuht ning ka kirjanik. Teda tuntakse eelkõige populaarse raadiosaate "Müstiline Venemaa" autorina. David Vseviov on ka mitme raamatu autor. Viimane, ilukirjanduslik-dokumentaalseks fiktsiooniks nimetatud teos "Onu Moritza sõnaraamat", ilmus aastal 2021. David Vseviovi tunnustuste ja tiitlite nimekiri on pikk.

Maniakkide Tänav (kodanikunimega Agur Karukäpp) on ulmekirjanik ja muusik, veebis asuva ulmeajakirja Reaktor asutaja ning Tartu ulmekirjutamise töötubade korraldaja.

Sõnaränd on traditsiooniline sügisene kirjanike ringkäik Eesti raamatukogudesse, mida korraldab Eesti Kirjanike Liit koostöös raamatukogudega. Tänavune raamatukogude aasta "Sõnaränd 2022" kestab 19.–23. septembrini ning selle käigus külastavad Eesti raamatukogusid kaheksa kolmeliikmelist seltskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles