Rakvere Linnaorkestri tulevik on ebaselge

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Linnaorkestri muusikud andsid augustis väiksemas koosseisus taasiseseisvuspäeva tervituskontserdi kodulinnas Keskväljakul. Teno Kongi on vasakul.
Rakvere Linnaorkestri muusikud andsid augustis väiksemas koosseisus taasiseseisvuspäeva tervituskontserdi kodulinnas Keskväljakul. Teno Kongi on vasakul. Foto: Evelin Sammel

Rakvere Linnaorkester tähistab tänavu 30. hooaega, mis peaks päädima juubelikontserdiga novembri lõpus. Samal ajal peab linn aga läbirääkimisi orkestrile uue juhi leidmiseks. Viis aastat kollektiivi juhtinud Teno Kongi ei soovi sel kohal enam jätkata.

Võimalust, et orkester päris hingusele saadetakse, nimetab Rakvere haridus- ja kultuurivaldkonna abilinnapea Laur Kaljuvee väga väikeseks. Juhi koha täitmiseks käivad praegu läbirääkimised magistrikraadiga trompetisti Mihkel Kallipiga, kuid soovijaid on Kaljuvee sõnul teisigi. Selgus peaks abilinnapea sõnul saabuma lähinädalatel.

Mihkel Kallip andis reedel ses küsimuses napisõnalise kommentaari: "Olen asjaga põgusalt kokku puutunud, aga konkreetseid asju pole veel kokku lepitud. Olen teemaga kursis ja ootan olukorrast ülevaadet, mis mul hetkel puudub."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles