Tasakaaluliine leiab järjest rohkemate koolide hoovides

Merly Raudla
Copy
Meie maakonna koolidest on sel aastal tasakaaluliini saanud Sõmeru kool.
Meie maakonna koolidest on sel aastal tasakaaluliini saanud Sõmeru kool. Foto: Ain Liiva

Eesti koolide õuealadele paigaldatakse täiendavalt 75 tasakaaluliini, kahe aasta jooksul on oma slackline'i saanud juba ligi kolmandik Eesti koolidest, teadaolevalt on tegemist Euroopa rekordiga. Meie maakonnas sai tasakaaluliini viimati Sõmeru kool.

"Paljudes koolides seisavad lapsed liinide juures vahetunnis järjekorras, muru liinide ümbert on kadunud," märkis Eesti üks tuntumaid slackliner'eid ja projekti üks eestvedajatest Tauri-Viljar Vahesaar ja lisas, et septembris lisandub iga päev kaks-kolm uut kooli. "Kuu lõpuks oleme kahe aastaga paigaldanud kokku 150 tasakaaluliini ehk kolmandikku Eesti koolidest. Selle numbriga on Euroopa rekord tehtud ja võime täie kindlusega väita, et Eestist on saanud slackline'i maa," rääkis Vahesaar.

Liikumisõpetuseks uuenev kehaline kasvatus toetab erinevate elustiili ja vaba aja liikumistegevuste sissetoomist kooli – oluline, et õpilane saaks koolis õpitut kasutada ka väljaspool seda. Slackline'i saavad nii õpilased kui ka õpetajad kasutada liikumisõpetuse tunnis, vahetunnis ja koolivälisel ajal, arendamaks osavust ja koordinatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles