Kliiniline psühholoog Mari-Liis Mägi: “Ma ei saa öelda, et minu vastuvõtule tulnud inimese mure oleks kunagi tühine”

Margus Vahter
, suvereporter
Copy
Mari-Liis Mägi rääkis, et igas perearstikeskuses peaksid töötama kliiniline psühholoog ja vaimse tervise õde.
Mari-Liis Mägi rääkis, et igas perearstikeskuses peaksid töötama kliiniline psühholoog ja vaimse tervise õde. Foto: Rene Türk

Maailmas toimuvad keerulised sündmused, inflatsioon, suured elektriarved, pimeda aja saabumine ning sügisesse kooli- ja töörütmi naasmine on teemad, mis võivad avaldada mõju vaimsele tervisele. Kliiniline psühholoog Mari-Liis Mägi aitab selgitada, kuidas muremõtete ning tavapärasest teistsuguste tunnete ja emotsioonidega sel ajal toime tulla.

Mari-Liis Mägi on atesteeritud kliiniline kohtupsühholoog, kes on sündinud, kasvanud ja koolis käinud Ida-Virumaal. Praegu juhib ta Confido Tartu Raatuse kliiniku vaimse tervise keskust, kus enamik tema patsientidest on meeleolu- ja ärevushäire, aga ka aktiivsus- ja tähelepanuhäirega inimesed. Lisaks õpetab Mägi Tartu ülikooli psühholoogia instituudis kohtupsühholoogiat ja koolitab juriste kohtupsühholoogia valdkonnas.

Enda töös on Mari-Liis Mägi kokku puutunud eri tüüpi inimestega, muu hulgas on ta töötanud Viru vanglas ja Viljandi haigla psühhiaatriakliiniku sundraviosakonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles