Maailmakoristuspäev püstitas Eestis taas rekordi

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Maailm sai jälle puhtamaks.
Maailm sai jälle puhtamaks. Foto: Maailmakorostuspäev

Täna korraldatud viiendast üleilmsest maailmakoristuspäevast võttis osa umbes 46 000 eestimaalast. Nii mõnedki koolid-lasteaiad ja ettevõttedki korraldavad talgud tuleval nädalal ehk osalejate koguarv võib veel kasvada. Sellegipoolest on tänavu Eestis rekordaasta ja aktsioonist võttis osa pea 4000 inimest rohkem kui mullu.

"Sel aastal oli talgutel tunda siirast koostegemise ja -olemise rõõmu. Meie avalikel koristustel kohtasime nii ettevõtteid kui kohaliku kogukonna inimesi. Siiras hea meel oli näha vanavanemaid lastelastega, kindad ja kotid näpus," rääkis Eesti koristuspäeva eestvedaja Elike Saviorg, kes täna mitut talgupaika külastas. "Koristusüritused olid logistiliselt hästi organiseeritud. Inimesed olid valmistunud nii vihmaks kui päikeseks, paljudel kaasas oma telgid ja talgusupid."

Eesti koristuse keskkonnaprogrammijuhi Kerli Lauri sõnutsi töötasid Paldiski linnaväljaku koristusel õlg õla kõrval eestlased, venelased ja ukrainlased. "Appi tulid ka NATO Briti sõjaväelased Tapalt, kes koristasid koos Lääne-Harju vallavanema Jaanus Saadiga Paldiski raudteejaama," rääkis Laur. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles