Mona Mägi Soomer: headest õpetajatest sõltub kogu riigi tulevik

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Mona Mägi Soomer on õnnelik, et kuueteist aasta jooksul on programmi "Noored kooli" kaudu päriselt õpetajaks jõudnud 310 inimest.
Mona Mägi Soomer on õnnelik, et kuueteist aasta jooksul on programmi "Noored kooli" kaudu päriselt õpetajaks jõudnud 310 inimest. Foto: Sirli Oot

Õpetajate palganumbrid on taas riiklike läbirääkimiste teema, Eesti Haridustöötajate Liit on valmis välja kuulutama streigi ning valdkonna tundjad ennustavad lähiaastatel õpetajate puuduse kriitilist piiri. Samuti on aga käimas juba kuueteistkümnes aasta programmil, mille eesmärgiks on tuua haridusse juurde võimekaid eestvedajaid ja äratada õpetaja neis, kes õpetamist õppinud ei ole.

Programmiga "Noored kooli" (NK) saavad liituda igas vanuses inimesed, kel on omandatud kõrgharidus. Mis alal, polegi nii tähtis, sest iga teadmist on võimalik edasi anda järgmisele põlvkonnale. Kaheaastase programmiga liitus kolmteist aastat tagasi toona lühemat nime kandnud Mona Mägi Soomer, kes asus õpetama inglise keelt Tallinna humanitaargümnaasiumi õpilastele. Praeguseks on EBS-i (Estonian Business School) rahvusvahelise ärijuhtimise bakalaureuse kraadiga naine üks NK programmi eestvedajatest.

Mis on need takistused, mis seisavad noore inimese ja õpetajaameti vahel tänasel päeval?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles