Juhtkiri: vaktsiiniga ja ilma

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Viirushaigused on rannariided nurka visanud ja tööle asunud. Lasteaialapsed istuvad juba nohuse ninaga kodus ning paljud täiskasvanudki peavad tervise turgutamiseks meega teed rüüpama. Kas vaktsiin aitaks terve püsida?

Mõni aeg tagasi ütles viroloog Irja Lutsar intervjuus, et nüüdseks on selge, et vaktsineerimine koroonasse haigestumise vastu ei aita, vaktsineerimisest on abi üksnes raskete haigusnähtude ärahoidmisel. Seetõttu soovitas ta tõhustusdoosi üksnes vanematele ja riskigruppi kuuluvatele inimestele, noorematele ja tervetele aga mitte.

Haiguse tüved muutuvad ajas ning eelmise hooaja vaktsiinidest ei pruugi sel hooajal enam suuremat kasu olla. Pealegi ei mõju koroona sõnana enam inimestele niivõrd alarmeerivalt. Paljud on seisukohal, et end vaktsineerima lähevad nad vaid siis, kui vaktsiinipass peaks jälle vajalikuks osutuma, et pääseda kinno, kohvikusse või teatrietendusele.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles