Hakkajad naised lihvisid Rutjal sõdurioskuseid

Merly Raudla
Copy
Naiskodukaitsjad said ka maskeerumist harjutada, vasakul saab metsaminekuks sobiva jumestuse Kairit Pihlak. Ei tea, kas see on lihtsam kui igapäevast meiki teha.
Naiskodukaitsjad said ka maskeerumist harjutada, vasakul saab metsaminekuks sobiva jumestuse Kairit Pihlak. Ei tea, kas see on lihtsam kui igapäevast meiki teha. Foto: Erakogu

Kui paljudele vanavanematele tulid 11. septembril külla lillede ja tordiga lapselapsed, siis kirde maakaitseringkonna 68 naiskodukaitsja vanavanemad või lapselapsed said olulist päeva tähistada just metsamatkalt saabunud naiskodukaitsjaga.

Sõdurioskuste baasväljaõppel Rutjal osalesid kümnete ja kümnete naiste seas endine Rakvere abilinnapea Laila Talunik, Kadrina vallavanem Kairit Pihlak ja Haljala kooli projektijuht Greete Toming.

Laila Talunik astus naiskodukaitse ridadesse sel kevadel. “Idee on olnud juba varem. Eelmise aasta sügisest või isegi pikemalt,” ütles ta ja lisas, et sõbranna Kairit Pihlak oli poetanud liitumisankeete talle korduvalt. Ukraina sõda oli Talunikule viimane tõuge ja Rutjal saigi tal viiest kohustuslikust baaskursusest neljas läbitud. “Mul on veel esmaabi tegemata,” sõnas naiskodukaitsja ja lisas, et tänu sõdurioskuste baasväljaõppele on ta täna [11. septembril] väga palju targem kui

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles