Ettevõtluskonkurss otsib tublimaid

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Mullu tunnistati maakonna aasta ettevõtteks Nowap OÜ. Fotol ettevõtte juht Leili Sipsakas võtmas vastu auhinda omavalitsuste liidu juhilt Einar Vallbaumilt.
Mullu tunnistati maakonna aasta ettevõtteks Nowap OÜ. Fotol ettevõtte juht Leili Sipsakas võtmas vastu auhinda omavalitsuste liidu juhilt Einar Vallbaumilt. Foto: Ain Liiva

Maakonnas on tublide ettevõtjate tunnustamisest saanud traditsioon. Virumaa Teataja koos SA-ga Lääne-Virumaa Arenduskeskus ja Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liiduga on parimaid ettevõtteid tõstnud esile juba 2018. aastast.

Alates tänasest on kõigil võimalik esitada kandidaate 2022. aasta ettevõtluskonkursile. Tublisid tegijaid saab esile tõsta eri kategooriates, milleks on aasta ettevõte, aasta toidutoode, aasta toode laiemalt, julge alustaja, pühendunud juhendaja, tubli töötaja ja aasta õpilasfirma. Kandidaatide esitamine kestab 9. oktoobrini ning pärast žürii langetatud otsust kuulutatakse võitjad välja 25. novembril toimuval auhinnagalal.

Traditsiooniliselt on ettevõtluskonkursil alati olnud läbiv teema, tänavu on selleks “Kas energiat jätkub?”. Korraldusmeeskond leidis ühise arutelulaua taga, et energiakriis on meid pannud olukorda, kus pidev inimvõimete piiril tegutsemine tekitab paljudes ettevõtjates küsimuse: kui kaua veel? Kas energiat jätkub tegutsemiseks ja elus püsimiseks?

SA Lääne-Viru Arenduskeskus juhataja Aarne Leisalu kommenteeris, et Lääne-Virumaa on sisemajanduse koguproduktilt Eesti maakondadest viiendal kohal, kuid vähem linnastunud maakondade hulgas selge liider. “See on eelkõige maakonna tublide ettevõtjate teene, kes oma tegevusega on maakonna sotsiaalmajandusliku seisundi ning maakonna elanike heaolu vundamendiks ning väärivad meie kõigi sügavat tunnustust,” lausus Leisalu.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevdirektor Sven Hõbemägi märkis, et on äärmiselt oluline, et maakonna tasandil ettevõtjaid ja nende tegemisi märgatakse. “On ju ettevõtlus oluliseks aluseks kogu ühiskonna toimimisele ning annab suure panuse ka kogu maakonna arengule, ja seda väga paljudes valdkondades.”

On ju ettevõtlus oluliseks aluseks kogu ühiskonna toimimisele.

Sven Hõbemägi, VIROL-i tegevdirektor

Aasta ettevõtteks on maakonnas seni kuulutatud näiteks OÜ Palmse Mehaanikakoda 2020. aastal, mullu aga Nowap OÜ. Mõlema puhul on väärtuslik kohaliku tööjõu rakendamine, jätkusuutlikkus ning võime tulla toime ka keerulistel aegadel. Aunimetus “aasta ettevõte” ongi kasutusele võetud selleks, et tunnustada ettevõtet, mis on Eesti kapitalil põhinev ja maakonnas hinnatud tööandja. Auhinna saab ettevõte, mille tegevus on piirkonnale avaldanud olulist mõju ja mis tegutseb maakonnale tähtsas valdkonnas.

Kandidaate on võimalik esi­tada arenduskeskuse kodulehel asuvate veebilinkide kaudu (SIIT ja SIIT) ja e-posti aadressil info@arenduskeskus.ee. Lääne-Viru maakonna parimate ettevõtjate, toodete, juhendajate tunnustamise statuut ning Lääne-Viru maakonna rinnamärkide “Hea ettevõtja” ja “Tubli töötaja” statuut on samuti täies mahus leitavad arenduskeskuse kodulehel.

Viis nominenti auhinnale “Aasta ettevõte” valib SA Lääne-Viru Arenduskeskus, auhinna saaja otsustab komisjon, kuhu kuuluvad Coop panga esindaja, Virumaa Teataja peatoimetaja, Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juht Einar Vallbaum, SA Lääne-Viru Arenduskeskus juhataja Aarne Leisalu, Wesenbergi klubi esindaja ning mulluse võitja esindaja.

Aasta toote või teenuse väljaselgitamiseks valib komisjon kuni kümme nominenti ja võitja selgub komisjoni otsusel. Parim toidutoode valitakse Virumaa Teataja veebilehel korraldatava rahvahääletuse teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles