Kohus vabastas Romeo Kalda tingimisi vanglast

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Romeo Kalda
Romeo Kalda Foto: Mihkel Maripuu

Viru maakohtu Jõhvi kohtumaja tänase määrusega otsustas kohus vabastada Romeo Kalda (48 a) temale Harju maakohtu 24.05.2010 otsusega mõistetud karistuse kandmisest tingimisi elektroonilise valve kohaldamisega tähtajaga kaksteist kuud.

Kohus määras Kaldale katseaja tähtajaga kümme aastat ja allutas ta käitumiskontrollile seitsmeks aastaks. Romeo Kalda vabaneb vangistusest kohtumääruse jõustumisel. Seadusest tulenevalt võib eluaegse vangistusega karistatud isiku kohus katseajaga tingimisi karistusest vabastada, kui süüdlane on karistusajast tegelikult ära kandnud vähemalt kakskümmend viis aastat.

Romeo Kalda kannab eluaegset vangistust alates 27.04.1996, millele tuleb lisaks arvestada vahi all viibitud aeg. Käesoleva määruse tegemise ajaks on süüdistatav reaalselt ära kandnud 28 aastat 1 kuu ja 26 päeva vangistust. Viru maakohus otsustas, et Romeo Kalda puhul on olemas küllaldased alused tema vangistusest tingimisi vabastamiseks, ja leidis, et kinnipeetava retsidiivsusrisk on piisaval määral taandunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles