Virumaal tegutseb müügiagendiks maskeerunud varas

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem pakkumisi on müügi ja IT valdkondades.
Kõige rohkem pakkumisi on müügi ja IT valdkondades. Foto: Corbis / Scanpix

Jõhvi kriminaalpolitseinikud hoiatavad Virumaal tegutseva kurjategija eest, kes esitleb end müügiagendina, kuid korterisse pääsedes paneb toime vargusi.


Politsei andmetel pakub seni tabamata kurjategija inimestele müügiks massaažiaparaati. Teadaolevalt on müügiagendi külaskäik lõppenud vähemalt kahel korral vargusega, kusjuures ühel juhul jäi heauskne korteriomanik ilma mobiiltelefonist ja teisel juhul 3600 kroonist.

Mõlemad vargusega lõppenud juhtumid leidsid aset pärastlõunasel ajal Kohtla-Järve Ahtme linnaosas ning kannatanuteks olid vanemad inimesed. Müügiagendina esines tundmatu mees.

Jõhvi kriminaaltalituse ametnikud on saanud teavet samalaadsete juhtumite kohta ka isikutelt, kes kainele mõistusele tuginedes pole võõrast oma koju lubanud.

"Ilmselt on tegemist uue petuskeemiga, et omastada võõrast vara. Pööran kõigi tähelepanu sellele, et korterisse pääsemiseks võidakse kasutada erinevaid ettekäändeid," ütles Ida prefektuuri kriminaalosakonna Jõhvi kriminaaltalituse komissar Margus Kuus uudisteagentuurile BNS. Tema sõnul oleks arukas võõras müügimees ukse taha jätta ja manitseda ka oma lapsi, et nad võõraid korteritesse ei lubaks. "Soovitan korteriukse taha ilmunud müügimehest kohe politseisse teatada politsei üldnumbril 110," lisas Kuus.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles