Lääne-Virumaa perearstipraksised pälvisid tunnustuse

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kadrina tervisekeskus püsib A-tasemel.
Kadrina tervisekeskus püsib A-tasemel. Foto: Ain Liiva

Eesti Perearstide Seltsi aastakonverentsil 30. septembril tunnustatakse parimaid perearstikeskuseid üle Eesti. Tänavu saavutas A-taseme 122 perearstikeskust, neist kaheksa Lääne-Virumaalt.      

Lääne-Virumaal saavutasid A-taseme eraarst Kersti Veidrik, Kadrina tervisekeskus, perearst Maire Nõmm, perearst Maksym Umantsev, Rägavere perearstikeskus, OÜ Sõmeru Perearst, perearst Mall Lepiksoo, Rakvere laste tervisekeskus ja Sansento OÜ.

Eesti Perearstide Selts selgitab igal aastal välja parimad praksised. Seda tehakse seltsi koostatud perearstipraksiste kvaliteedijuhise alusel ning hinnatakse nii kliinilist tööd kui ka praksise töökorraldust. Näiteks võetakse arvesse ravijuhendite järgimist haiguste ennetamisel ja ravimisel, digitaalsete tervisekaartide kasutamist ning andmete edastamist tervise infosüsteemi, samuti nii pereõdede ja perearstide igaaastast enesetäiendamist kui ka patsientide tagasiside küsimist.  

"Möödunud aasta oli keeruline nii patsientide kui ka arstide ja õdede jaoks. Seda enam on rõõm näha, et igal aastal lisandub perearstikeskuseid, kes saavutavad A- ja B-taseme." ütles Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige Elle-Mall Sadrak.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles