Kütteperiood algab – kontrollige üle gaasiseadmed

Merly Raudla
Copy
Gaasikatla korstnat tuleb lasta kutsetunnistusega korstnapühkijal puhastada iga nelja aasta tagant.
Gaasikatla korstnat tuleb lasta kutsetunnistusega korstnapühkijal puhastada iga nelja aasta tagant. Foto: Margus Ansu

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) tuletab seoses algava kütteperioodiga meelde, et gaasiseadmeid ja nendega seotud lõõre ning ventilatsiooni tuleb regulaarselt hooldada ja kontrollida.

Hoolduse tegemata jätmine või vale seadistamine põhjustavad seadme efektiivsuse languse. Hooldamata gaasiseade ja ummistunud korsten või mittetoimiv ventilatsioon võivad omakorda põhjustada vingugaasi tekke. Gaasiseadmega ruumides ei tohi ventilatsiooniavasid sulgeda, sest gaas vajab põlemiseks õhus sisalduvat hapnikku. Kui hapniku juurdevool on piiratud, on põlemine hapniku puudusest tingituna mittetäielik ja selle käigus tekib vingugaas.

Gaasiseadme hooldust ja sellega seotud korstnahooldustöid ise teha ei tohi. Gaasitorustike ja -seadmete remonti ning hooldust võib teha ainult vastava eripädevusega (A-kategooria gaasitööde vastutav isik) isik, kellel on majandustegevuse registris vastav registreering. Gaasiseadme korstnat tohib puhastada ainult pädev korstnapühkija. Gaasiseadmetele kehtestatud nõuete täitmise ja ohutuse tagamise eest vastutab alati omanik või kasutaja. Korterisiseste seadmete puhul on selleks korteriomanik, ühiskasutuses olevate torustike ja seadmete puhul vastutavad kõik korteriomanikud ühiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles