Jaga lugu päästetud ja adopteeritud lemmikloomast

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Täna mõtleme päästetud ja adopteeritud loomadele.
 
Täna mõtleme päästetud ja adopteeritud loomadele.  Foto: Elmo Riig

Kampaania "Mäleta mind neljapäev" raames kutsub Eesti Loomakaitse Selts (ELS) täna jagama päästetud ja adopteeritud lemmikloomade lugusid sotsiaalmeedias ning süütama virtuaalse küünla.

Kampaania "Mäleta mind neljapäev" ajal näidatakse valgust kõigile neile imelistele loomadele, kes endiselt päris oma kodu ootavad. Kõigil on võimalik jagada oma päästetud lemmiku lugu ja süüdata virtuaalne küünal neile, kes on südamesse läinud. 

Eesti varjupaikades ja loomakaitse organisatsioonide hoole all ootavad praegu kodu üle 3500 looma. Rohkem kui pooled neist on kassid. "Varjupaigast lemmiku võtmine on äärmiselt üllas tegu, kuna nii saab üks õnnetu hing, kellel võibolla ei ole elus hästi läinud, uue võimaluse. Ei tasu unustada, et ükski loom ei ole varjupaika või loomakaitse organisatsiooni hoole alla sattumises ise süüdi," kommenteeris ELS-i otsese abistamise juht Elis Järvsoo.

"Mäleta mind neljapäeva" idee on alguse saanud USA-st ja sellega on liitunud mitu organisatsiooni üle maailma, ka Eesti Loomakaitse Selts. ELS kutsub näitama valgust neile imelistele päästetud lemmikutele, kes täidavad meie südamed ja elud rõõmuga.

Selleks kutsub selts üles loomasõpru jagama päästetud või teise ringi lemmikloomade lugusid sotsiaalmeedias. Kampaania eesmärk on adopteerimise lugude ja kogemuste kaudu julgustada inimesi lemmikut võtma just varjupaigast või mõnest loomi abistavast organisatsioonist. Vaid ühe inimese mõtlemist muutes võib päästa kodutu looma elu.

"Mäleta mind neljapäevast" osa võtmiseks tuleb külasta kampaania kodulehte ja vaadata, kuidas oma lemmiklooma lugu jagada ja/või meie hulgast lahkunud kodutuid loomi mälestada: https://loomakaitse.ee/maletamindneljapaev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles