Heategevuseks jooksjatele teeb soojendust Artjom Savitski

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Pingeline teatevahetus mullusel heategevuslikul teatejooksul Rakveres.
Pingeline teatevahetus mullusel heategevuslikul teatejooksul Rakveres. Foto: Marianne Loorents

Homme, 23. septembril toimuva heategevusliku teatejooksu avab Rakveres linnapea Triin Varek ning soojendusvõimlemist juhatab EOK spordinädala patroon, muusik ja tiktokker Artjom Savitski. Rakveres toimub teatejooks Kastani puiesteel.

Teatejooksjad annavad panuse Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse toetusfondi kaudu liikumisvõime kaotanud laste heaks. Jooks toimub kaheksaliikmeliste võistkondadena, kus iga jooksja peab läbima 200 kuni 400 meetri pikkuse distantsi. Iga kool saab välja panna piiramatul arvul võistkondi.

Juba 17. korda toimuval teatejooksul saab osaleda 28-s Eesti paigas, seda nii staadionitel, parkides kui ka linnakeskustes. Sportlased, kohaliku spordiliikumise eestvedajad ja toetajad avavad toimumiskohtades teatejooksu ning juhatavad soojendusvõimlemist. Rakveres avab teatejooksu linnapea Triin Varek ja soojendusvõimlemist juhatab EOK spordinädala patroon, muusik ja tiktokker Artjom Savitski.

Heategevusliku teatejooksu eestvedaja Erik Pallase sõnul on teatejooks kasvanud Eesti suurimaks koolinoorte spordiürituseks ja jooksurõõm on vallutanud kogu Eesti. Tänavu on teatejooksule registreerinud üle 12 200 õpilase.

Teatejooksu puhul on oluline osavõtt ja kaasamõtlemine, sest võitjaid välja ei selgitata. Teatejooksu eesmärk on pakkuda noortele võimalust tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisides. "See omakorda õpetab noori hoolima inimestest enda ümber ja ühiskonnas ning hindama heategemise tähtsust," lisas Pallase. 

Täiskasvanud saavad teatejooksul osalevate laste panust ning Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse tegevust toetada annetusega. Rohkem infot leiab kodulehelt www.hnrk.ee/toetusfond. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles