Narvas ja Tartus loetakse avalikult vene sõltumatut dramaturgiat

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Narva Vaba Lava võõrustab festivali "Ljubimovka".
Narva Vaba Lava võõrustab festivali "Ljubimovka". Foto: Eero Vabamägi

Narva Vabal Laval toimuvad 24. ja 25. septembril avalikud lavastatud näidendite ettelugemised. Ettekandele tuleb seitse näidendit, mis on välja valitud peamise vene sõltumatu dramaturgia festivali “Ljubimovka – 2022” programmist. Kaks näidendit loetakse ette Tartus ERM-i teatrisaalis 26. septembril.

Festivalil “Ljubimovka” kõlavad alati väga erineva sisuga näidendid, teiste hulgas terava poliitilise suunitlusega tekstid. Sõda kui sotsiaalne õnnetus, totalitarism kui sõdade eelkäija ja põhjus; sõda Ukrainas, sõda perekonnas, mineviku, meie kaasaja ja tuleviku sõjad ja küsimus, kus on nendes tavalise inimese koht – need on välja valitud näidendite teemad.

ERM-is loetakse ette Valgevene näitekirjaniku Pavel Prjažko tükk “Šašlõkk” ja moskvalase Andrei Stadnikovi “Jaapan”. Esimese näidendi loeb ette lavastaja Nikita Betekhtin, teise lavastaja Julia Aug. Ettelugemist saadavad eestikeelsed subtiitrid. Kõik näidendid arutatakse peale ettelugemist koos lavastaja, näitlejate ja publikuga läbi. Eestikeelset arutelu juhib Sven Karja ning kogu vestlus sünkroontõlgitakse vene keelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles