Otse sündmuskohalt: liiklustalgud Rakvere linnas

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse juht Tauno Lempu mõõdab Pikal tänaval liiklustalgute raames kiirust.
Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse juht Tauno Lempu mõõdab Pikal tänaval liiklustalgute raames kiirust. Foto: Ain Liiva

Eile toimusid kõikjal Eestis liiklustalgud, mille käigus politseinikud mõõtsid kiirust ja rahustasid liiklust paikades, kus gaasipedaali vajutatakse kõige uljamalt. Siinkirjutaja käis kõrvalt jälgimas üht vaatust talgutest Rakveres.

Mis on liiklustalgud?

  • Liiklustalgud toimuvad Eestis kuuendat korda, kahel viimasel aastal jäid need küll koroona tõttu ära. Talgute eel annavad inimesed politseile teada teelõikudest, kus piirkiirust kõige usinamalt rikutakse. Need kohad kantakse interaktiivsele kaardile ning ühe päeva jooksul pööravad kiirusmõõturiga politseinikud neile erilist tähelepanu.
  • Kaart koos kohtadega on kõigile nähtav veebiaadressil www.liiklustalgud.ee. Andmed on politseile oluliseks abiks ka pärast talguid edasise järelevalve plaanimisel.
  • Aastatega on teatajate arv ja aktiivsus kasvanud, tänavu septembri alguses teatati politseile enam kui 3600 kohast üle Eesti. Kõige enam teateid tuli Harjumaalt. Järgnesid Tartu- ja Pärnumaa, Lääne-Viru maakond on selles edetabelis 170 teatega neljandal kohal.

Suundun esimesse varitsuspunkti Pikal tänaval koos Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse juhi Tauno Lempu ning korrakaitseametniku Käthlin Rindbergiga. Mina istun koos pressiesindajaga politseiauto tagaistmel. Iga päev siia ei satu, seega kasutan võimalust ja küsin ära ka oma kõige rumalamad küsimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles