Aqva Open toob Rakveresse harrastustennise koorekihi

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Eelmise aasta turniiri parimaks mängijaks tunnistati Aleksandr Kvitš.
Eelmise aasta turniiri parimaks mängijaks tunnistati Aleksandr Kvitš. Foto: Günther Küttis

Rakveres toimub reedel ja laupäeval tennise paarismänguturniir Aqva Open, mille osalejate nimekirja ilmestavad harrastusmängijate kõrval mitu Eesti endist tennisetippu.

Kolmandat aastat korraldataval turniiril astub toetajate järgi nimetatud kolmes liigas – Põhjakeskuse, Bauhofi ja Meie – väljakule 42 paari.

Tuntumatest on kohal Eesti naiskonda rahvusvahelisel areenil esindanud, aga ka arvukalt nii üksik-, naispaaris- kui ka segapaarismängus Eesti meistritiitleid noppinud Piret Ilves. Meestest võistlevad teiste hulgas Armand Levandi, Aleksandr Kvitš, Markus Kerner ja Aqva Openil debüteeriv Rakvere oma poiss Marek Marksoo. Mitmedki nendest mängijatest on esindanud rahvusmeeskonda mainekal Davis Cupi turniiril.

"Meie turniir on kõikidele soovijatele," lausus Aqva Openi üks kahest korraldajast Siim Tuus. "Siin on eri liigades nii endiseid profimängijaid kui ka harrastajaid, keda võib kohata näiteks Eesti kolmanda ja neljanda liiga turniiridel. Ehkki turniiritabelites on veel küll üks-kaks vaba kohta, sest haigused teevad oma töö, on korralduslikult kulgenud kõik plaanipäraselt."

Tuus ja ettevõtjast harrastusmängija Kristjan Madisson on võtnud eesmärgiks hoida võistluse senist head taset – 2020. aastal nimetas Eesti Tennise Liit Aqva Openi parimaks harrastustennise turniiriks –, et mängijad ja kaasaelajad saaksid lisaks sportlikule pingutusele samamoodi meeldiva emotsiooni turniirijärgselt auhinnagalalt. Vähetähtis ei ole seegi, et sellel aastal annetavad Aqva Openi korraldajad osa turniiri tuludest riiki Venemaa agressiooni eest kaitsva Ukraina heaks.

Aqva Openi mängud algavad Aqva spordikeskuse neljal siseväljakul reedel kell 11 ning kahepäevase sportliku osa lõpetab laupäeva õhtul Aqva hotellis aset leidev meelelahutuslik auhinnagala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles