Regionaalse kriisikomisjoni juht Ailar Holzmann: kõik peavad elektrikatkestusteks valmis olema eeloleval sügisel ja talvel

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Venemaa mõlgutab mõtet Balti riigid oma elektrisüsteemist välja lülitada.
Venemaa mõlgutab mõtet Balti riigid oma elektrisüsteemist välja lülitada. Foto: Paul Poderat

Peaminister Kaja Kallas ei võtnud eile õhtul asjata avalikult sõna, kus muu hulgas hoiatas võimalike elektrikatkestuste eest. Peaminister viitas Venemaa föderatsiooni plaanile lülitada Kaliningradi oblast elektrisüsteemist välja. Seda saab teha Balti riikide kaudu. Seega oleks Venemaa elektrisüsteemist välja lülitatud ka Eesti, Läti ja Leedu.

Plaani järgi oleks väljalülitus pidanud toimuma homme. Seejärel oleks Venemaa vaadanud, kuidas Kaliningradi oblast emamaa elektrita hakkama saab. Ja kui saanuks hästi hakkama, siis Venemaa poolt enam elektrit Balti riikidesse poleks tulnud. Esialgsetel andmetel Venemaa sellest katsest loobus.

Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann, kes ühtlasi on regionaalse ehk Virumaa kriisikomisjoni eesotsas, ütles, et päästeameti ettepanekul korraldati eile õhtul majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis nõupidamine, kuhu olid kutsutud omavalitsuste ja kriisikomisjonide esindajad. Kui Venemaa oma elektrisüsteemi Balti riikidest lahti ühendab, võivad kolmes riigis ette tulla elektrikatkestused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles